Kolorowa sałatka śledziowa
02/12/2010 - 12:00
kuchnia szwedzka
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
matjas a’la łosoś firmy SEKO S.A - 400 gczarne oliweki bez pestki - 100 gser żółty - 150 gmała papryka żółta - 1 szt.mała papryka czerwona - 1 szt.słonecznik łuskany - 1 łyżkapieprz kolorowy - do smakurukola - 2 garścieoliwa z oliwek - 2 łyżkisok z cytryny - 1/2 szt.
Przygotowanie:
1. Matjasy, ser żółty i papryki pokroić w dwucentymetrową kostkę.
2. Dodać oliwki, rukolę i słonecznik.
3.Doprawić kolorowym mielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
4. Całość polać oliwą i wymieszać
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz