Kolorowa sałatka śledziowa

kuchnia szwedzka
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

matjas a’la łosoś firmy SEKO S.A - 400 gczarne oliweki bez pestki - 100 gser żółty - 150 gmała papryka żółta - 1 szt.mała papryka czerwona - 1 szt.słonecznik łuskany - 1 łyżkapieprz kolorowy -  do smakurukola - 2 garścieoliwa z oliwek - 2 łyżkisok z cytryny - 1/2 szt.

Przygotowanie: 

1. Matjasy, ser żółty i papryki pokroić w dwucentymetrową kostkę.

2. Dodać oliwki, rukolę i słonecznik.

3.Doprawić kolorowym mielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

4. Całość polać oliwą i wymieszać

 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera