Herbaciany sorbet o smaku owoców leśnych

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

4 saszetki herbatki Owoce Leśne POSTIszklanka zmiksowanych owoców leśnychpłaska łyżeczka kwasku cytrynowego3 łyżeczki cukru lub 3 tabletki słodzika

Przygotowanie: 

Herbatkę należy zaparzyć w 600 ml gorącej wody przez około 10 minut, a następnie dodać cukier, kwasek cytrynowy i wymieszać. Gdy napar ostygnie, dodać zmiksowane owoce i przełożyć do metalowego naczynia.Włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Uwaga! Sorbet należy mieszać od czasu do czasu w trakcie zamarzania – tak aby pokruszyć go na kawałki zanim zamarznie na kamień. Lody przełożyć do pucharków i udekorować świeżymi owocami.

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera