Herbaciany sorbet o smaku owoców leśnych
31/05/2011 - 13:07
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
4 saszetki herbatki Owoce Leśne POSTIszklanka zmiksowanych owoców leśnychpłaska łyżeczka kwasku cytrynowego3 łyżeczki cukru lub 3 tabletki słodzika
Przygotowanie:
Herbatkę należy zaparzyć w 600 ml gorącej wody przez około 10 minut, a następnie dodać cukier, kwasek cytrynowy i wymieszać. Gdy napar ostygnie, dodać zmiksowane owoce i przełożyć do metalowego naczynia.Włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Uwaga! Sorbet należy mieszać od czasu do czasu w trakcie zamarzania – tak aby pokruszyć go na kawałki zanim zamarznie na kamień. Lody przełożyć do pucharków i udekorować świeżymi owocami.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz