Piernik prosto z Ceylonu

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

3 szklanki mąki¾ szklanki cukruherbaty liściastej Ceylon POSTI - 1 szklanka naparu czubatej łyżeczki350 g miodu wielokwiatowego¾ szklanki oleju5 jajek2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliulubione przyprawy korzenne (cynamon, im

Przygotowanie: 

Mąkę wsypać do miski i dodać kolejno cukier, ostudzony napar herbaciany, miód, olej i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przyprawy korzenne, sól oraz sodę i wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Ciasto należy piec około 1 – 1,5 godziny (pod koniec pieczenia sprawdzić konsystencję ciasta drewnianym patyczkiem). Najlepiej podawać z filiżanką herbaty Ceylon POSTI.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera