Międzybrodzkie muszelki z grzybami i kur

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron – muszelki - 250 gpodgrzybek świeży - 500 gkurka świeża - 250 gcebula średnia - 2 sztukifilet z kurczaka - 200 golej - 3 łyżkiśmietana kwaśna 18%  - 300 mlśmietanka słodka 18%  - 200 mlsól, pieprz do smakunatka pietruszki

Przygotowanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe! Smacznego!
 

 
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera