Zupa pomidorowa z gwiazdką
18/04/2013 - 09:39
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wywar kostno-jarzynowy - 2 lpomidory z puszki krojone - 400 gkoncentrat pomidorowy - 2 łyżkimakaron krajanka - 1 paczkasól, pieprz do smakukwaśna śmietana 18% - 150 mlnatka pietruszki
Przygotowanie:
Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler). Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczki.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz