Roladki z cukinii i fety
28/05/2013 - 14:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak
Przygotowanie:
Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak. Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz