Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron krajanka  - 250 gwiązka białych szparagówwoda  - 0,75 lsos sojowy  - 1 łyżeczkaśmietanka słodka 18%  - 100 mlśmietana kwaśna 18%  - 100 mlmasło  - 1 łyżkamąka  - 1 łyżeczkasól, cukier, biały pieprz do smaku

Przygotowanie: 

·         Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

·         Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.

·         Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.

·         Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.

·         Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
sferagastro