Makaron „Ryż” z julien

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) - 250 gmarchewka - 2 sztukaseler  - 1 sztukapor - 1 sztukaszczypior  -  ½  pęczekczosnek - 4 ząbkinatka pietruszki  -  ½  pęczkaoliwa z oliwek  - 2 łyżkisól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie: 

Makaron ugotować  w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera