Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
08/01/2014 - 14:17
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas 6 plasterków ananasa z puszkijajka1 mały słoiczek papryki konserwowej1 słoiczek sosu tatarskiego PREMIUM Tars½ dojrzałego granatupłatki chilli ½ szklanki octu spirytusowego1 litr wody
Przygotowanie:
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz