Jajka faszerowane w wersji light

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Jajka - 8 sztukMusztarda francuska Tarsmak - 1 łyżkaJogurt naturalny - 2 łyżkasól, pieprz, papryka słodka - 3 szczypta

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę, jogurt, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki, zioła i inne.

 

Smacznego!

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera