Jajka faszerowane w wersji light
23/01/2014 - 10:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Jajka - 8 sztukMusztarda francuska Tarsmak - 1 łyżkaJogurt naturalny - 2 łyżkasól, pieprz, papryka słodka - 3 szczypta
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę, jogurt, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki, zioła i inne.
Smacznego!
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz