Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-
27/02/2014 - 12:42
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 6-7 liści jarmużu - ¼ żółtego melona- 100 g czerwonych winogron- 100 g sera żółtego typu Radamer - 100 g pestek dyni- pieprz grubo zmielony do smaku
Przygotowanie:
Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz