Serowe ciasteczka
mąką - 30 dagmargaryna - 15 dagjajka - 2 sztukiser żółty Edamski MSM Mońki w bloku - 30 dagsól - do smakuser żółty Edamski MSM Mońki w bloku - 15 dagserek czosnkowy - 15 dagpieprz - do smakupłatki migdałów - wg uznania
Przygotuj ciasto łącząc ze sobą ser żółty (większa porcja) starty na tarce o grubych oczkach, mąkę, margarynę, sól i jajka. Zagnieć ciasto i włóż je na 10 minut do lodówki. Ze startego sera żółtego i serka czosnkowego przygotuj nadzienie. Dopraw pieprzem do smaku. Rozwałkuj cienko ciasto, szklanką wykrajaj kształt ciasteczek. Na połowie z nich połóż po łyżeczce nadzienia, przykryj pozostałymi krążkami i dociśnij brzegi, tak by nadzienie nie wyciekało. Ciastka posyp płatkami migdałów. Piecz ok. 15-20 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 200°C.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz