Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym
17/12/2014 - 13:08
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filety śledziowe - 400 gwoda - 1/2 szklankiocet 10% - 1/2 szklankicebula - 1 sztukaziele angielskie - 10 ziarenekgoździki - 10 ziarenekgorczyca - 1 łyżeczkacynamon - 1 laskasos Tarsmak - 1 sztuka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz