Letnia zapiekanka z papryką

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1 podłużna bułka pszenna - 1 szstarty sera żółtego Podlaskiego MSM Mo - 50 gpieczarki - 8 szcebula - 1 szpapryka, żółta, czerwona, zielonamały kwiatek brokułaząbek czosnku• Kilka plasterków chorizo lub salamiłyżka oliwy

Przygotowanie: 

Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści.  Gotową zapiekankę można polać ketchupem.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera