Krem grzybowy z serka topionego
29/10/2015 - 13:01
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
• 5 opakowań kremowego serka topionego M
• 20 g suszonych podgrzybków
• cebula
• 4 świeże pieczarki
• 3 łyżki oleju
• 300 ml śmietanki słodkiej 18%
• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do
Przygotowanie:
Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę. Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz