BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ
04/12/2015 - 17:02
kuchnia fit
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
- 200 ml mleka
- Połówka jabłka
- Połówka pomarańczy
- 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- Szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.
Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.
Czas przygotowania:
10 minutLiczba porcji:
1- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz