Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą
06/02/2016 - 20:08
polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
8 szparagów konserwowych
4 plastry sera żółtego
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia
4 połówki brzoskwiń konserwowych
2 łyżki żurawiny ze słoika
świeże zioła
Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
smażenieCzas przygotowania:
30 minut- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz