Aksamitny krem szpinakowo – serowy

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.
 
Smacznego!
 
 

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
1/2 godziny
Liczba porcji: 
2
Okoliczność: 
Przyjęcie
Gastrosfera1