Indyk z pistacjami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso z piersi indyka - 1 kg
orzechy pistacjowe - 10 dag
żółty ser - 10 dag
cebula – 1 szt.
cukinia - 1 szt.
sól, pieprz
olej
Przygotowanie:
Ser pokroić w grubą kostkę. Orzechy obrać i posiekać. Cebulę i cukinię drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać sól i pieprz. Wymieszać z orzeszkami i serem. Mięso rozkroić na dwa płaty, przykryć folią, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć olejem, solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Na jednym płacie mięsa rozłożyć masę, przykryć drugim, a boki spiąć. Obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Włożyć do foliowego rękawa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 40-50 min.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz