Wieprzowina z chilli
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
karkówka - 60 dag
cebula - 1-2 szt.
czosnek - 3 ząbki
chili (świeże lub suszone) - 2
przecier pomidorowy - 1/2 szklanki
kukurydza – 1 puszka (25 dag)
olej - 3 łyżki
sól, pieprz
gałązka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Chili umyć, usunąć pestki, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Dodać cebulę, czosnek i chili. Dusić pod przykryciem 20 min.
Kukurydzę odsączyć i razem z przecierem pomidorowy i gałązką tymianku dodać do mięsa w połowie duszenia. Przyprawić pieprzem i solą. Przed podaniem wyjąć tymianek.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz