Kotleciki drobiowe
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mielone mięso z indyka - 15 dag
drobiowa wątróbka - 15 dag
cebulka - 1 szt.
kajzerka - 1 szt.
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
jajko - 1
sól, pieprz
zioła suszone lub świeże
olej
Przygotowanie:
Kajzerkę namoczyć. Cebulę drobno posiekać.
Wątróbkę umyć, osaczyć, drobno pokroić, zmieszać z mielonym mięsem, dodać odciśniętą kajzerkę, posiekaną pietruszkę, cebulę, jajko, zioła, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso starannie wymieszać, uformować nieduże kotleciki, obsmażyć na patelni lub ugotować.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz