Halibut w marynacie
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
halibut - 1 kg
cebula - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
seler - kawałek
biały ocet winny (3%) - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
liście laurowe - 2 szt.
ziarenka pieprzu - kilka
ziele angielskie – kilka
marynowane pieczarki - 1 słoiczek
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
olej - 1 łyżka
Przygotowanie:
Rybę umyć, osaczyć, pokroić na dzwonka, podsmażyć na oleju z obu stron (na małym ogniu). Warzywa obrać, umyć, pokroić. Ocet zagotować z wodą, dodać warzywa i przyprawy, gotować 20 minut, zdjąć z ognia, wystudzić, przecedzić. Rybę zalać marynatą, włożyć przyprawy i warzywa z marynaty oraz marynowane pieczarki. Przykryć i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz