Torcik Pawłowej
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
białka - 3 szt.
cukier puder - 1 szklanka
mąka kukurydziana - 1 łyżka
ocet - 1 łyżeczka
bita śmietana
świeże owoce (np. truskawki, maliny, kiwi, banany)
Przygotowanie:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić.
Białka ubić na sztywną pianę, mąkę wymieszać z cukrem, stopniowo wsypywać do białek, ubijając. Dodać ocet, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150°C przez 30 minut, później zmniejszyć temperaturę do 100°C i piec do czasu, aż masa stwardnieje. Wystudzić, posmarować grubą warstwą bitej śmietany. Posypać świeżymi pokrojonymi owocami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz