Sałatka z owczym serem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
owczy ser - 20 dag
jajka – 5 szt.
zielona papryka - 1 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
mleko - 5 łyżek
masło - 2 łyżki
tymianek - 1 łyżeczka
olej - 1 łyżka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Papryki umyć, wysuszyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć papryki i tymianek. Dusić ok. 10 min, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ser pokroić w kostkę. Jajka rozbełtać, dodać mleko i sól do smaku. Podzielić na 4 porcje, każdą smażyć na 1/2 łyżki masła. Przełożyć na talerze, na wierzch rozłożyć paprykę i kostki sera.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz