Strudel z owocami tropikalnymi

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ciasto francuskie - 500 gkoktajl owocowy w syropie Valfrutta  - 2 puszkirodzynki - 50 gSunquick Owoce Tropikalne  - 100 ml

Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:

Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż  zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
10
katarzyna_fly