Budyń karmelowy
18/06/2007 - 14:22
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mleko - 1/2 l mleka
mąka ziemniaczana - 3-4 łyżki
cukier - 4 łyżki
cukier waniliowy
karmel:
cukier – 2 łyżki
woda – 3 łyżki
Przygotowanie:
Przygotować karmel: 2 łyżki cukru zrumienić na złoty kolor i zagotować z 3 łyżkami wody Odlać 1/4 szklanki mleka, resztę podgrzać, dodać karmel. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem, wlać do gorącego, dodać cukier, cukier waniliowy i mieszając zagotować. Kisiel można podawać w porcjach z sokiem malinowym, dżemem lub wiśniową konfiturą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz