Sałatka owocowa jesienna
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jabłka – 2 szt.
gruszki – 2 szt.
śliwki węgierki - 20 dag
jasne winogrona - 10 dag
ciemne winogrona - 10 dag
orzechy włoskie wyłuskane - 5 dag
sok z cytryny - 4 łyżeczki
cukier - 2 łyżki
miód - 1 łyżka
Przygotowanie:
Winogrona umyć, wysuszyć, oderwać od łodyżek. Śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić.
Jabłka i gruszki umyć, (jeśli mają twardą skórkę, obrać), usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z połowy cytryny. Orzechy posiekać, wymieszać z owocami. Sałatkę posypać cukrem, dodać mód i sok z cytryny, wymieszać.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz