Sernik na zimno
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
serek homogenizowany – 3 szt czekolada deserowa - 1/2 tabliczki płatki owsiane - 1/2 szklanki ryżowe płatki śniadaniowe - 1/2 szklanki cukier wanilinowy - 1 opakowanie cukier - 1/2 szklanki żelatyna - 2 łyżki wiśnie bez pestek - 40 dag
Przygotowanie:
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, gdy spęcznieje, podgrzać następnie wystudzić.Czekoladę rozpuścić (na małym ogniu), dodać płatki owsiane i ryżowe, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać łyżką, położyć na niej warstwę wiśni. Serki zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć ze schłodzoną żelatyną. Masę serową przełożyć na ułożone w tortownicy owoce. Sernik udekorować wiśniami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz