Filety z indyka w sosie grzybowym
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filet z indyka – 60 dag
oliwa – 3 łyżki
sos
suszone podgrzybki – 15 dag
wino czerwone słodkie – 1 szklanka
czosnek – 3-4 ząbki
rozmaryn - 2-3 gałązki
masło – 2-3 łyżki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Grzyby namoczyć w wodzie – ugotować, następnie wyjąć, a do wywaru wlać wino, dodać całe ząbki czosnku, rozmaryn, sól i pieprz. Gotować na małym ogniu.
Filety posolić i posypać pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Z sosu wyjąć czosnek, rozmaryn, dodać masło i dokładnie rozmieszać (masło powinno zagęścić sos). Grzyby pokroić w paseczki włożyć do sosu. Upieczone filety ułożyć na talerzu polać sosem i posypać grzybami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz