Międzybrodzkie muszelki z grzybami i kur
Międzybrodzki Makaron – muszelki - 250 gpodgrzybek świeży - 500 gkurka świeża - 250 gcebula średnia - 2 sztukifilet z kurczaka - 200 golej - 3 łyżkiśmietana kwaśna 18% - 300 mlśmietanka słodka 18% - 200 mlsól, pieprz do smakunatka pietruszki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe! Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz