Burger z łososiem i serem żółtym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

100 gram filetu z łososia
Jedna bułka pszenna
Dwa plastry sera żółtego MSM Gouda Mońki
Plaster pomidora
Liść sałaty rzymskiej
Pieprz, sól, czosnek granulowany
Szczypior i czarne oliwkido dekoracji

Przygotowanie: 

Łososia przyprawić pieprzem, solą i czosnkiem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 15 – 20 minut. W tym czasie pokroić paprykę i pomidora. Bułkę podgrzać w piekarniku do osiągnięcia wymaganej chrupkości. Na przekrojonej bułce ułożyć liść sałaty, upieczonego łososia, ser żółty, plaster pomidora i papryki i kolejny plaster sera. Wbijamy wykałaczkę, dekorujemy oliwką i szczypiorem. Do burgera możemy dodać ulubiony sos, ketchup lub majonez.
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
30 minut
Okoliczność: 
Przyjęcie
Gastrosfera1