Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Składniki (10 porcji):
300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
500 g polędwiczek wieprzowych,
400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
bulion,
20 g szałwii,
50 g masła,
sos sojowy,
100 g selera,
30 g świeżej mięty,
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
sól i pieprz

Przygotowanie: 

Przygotowanie:
 
Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.
 
 

Czas przygotowania: 
1 godz.
Liczba porcji: 
10
flypr