Leczo z paryżanek
01/06/2012 - 10:58
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
paryżanki klasyczne - 1 opakowanieczerwona papryka - 2 sztukicebula - 0,5 kgpomidory - 1 kgcukinia - 1/2 sztukiolej - 2 łyżkisproszkowana słodka i ostra papryka - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Paryżanki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy
razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.
Gotowe - smacznego!
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz