Leczo z paryżanek

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

paryżanki klasyczne - 1 opakowanieczerwona papryka - 2 sztukicebula - 0,5 kgpomidory - 1 kgcukinia - 1/2 sztukiolej - 2 łyżkisproszkowana słodka i ostra papryka - 1 łyżeczka

Przygotowanie: 

1. Paprykę kroimy w kostkę.

2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.

3. Cukinię szatkujemy.

4. Paryżanki kroimy w talarki.

5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy

razem z nią parówki.

6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.

7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.

Gotowe - smacznego!

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera