Węgierska jesień - czyli gulasz z makaro
25/10/2012 - 15:25
kuchnia węgierska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron typu pierożek - 1 paczkałopatka wieprzowa - 500gcebula - 2 średnie sztukimarchewka - 1 średnia sztukapietruszka -1 małaseler – 1/4 małej sztukikapusta świeża - 1/8 małej sztuki sól, pieprz do smakuziele angielskie - 6-8 szt.olej - 3 łyżkimąka- ok. 2 łyżkiwoda - ok. 1 litrliść laurowy - 2 szt.
Przygotowanie:
Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz