Warkocz z indyka na młodym szpinaku z so
22/01/2015 - 10:40
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filet z indyka - 600 gsól - 1 szczyptapieprz - 1 szczyptaolej - 2 łyżkimłody szpinak - 3 garściesos piri-piri Tarsmak - 1 sztuka
Przygotowanie:
Filet z indyka pokroić w długie 2-3 centymetrowe paski. Każdy z nich doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć warkocze, każdy z trzech pasków. Każdy warkocz posmarować olejem i grillować na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu. Gotowe posmarować cienką warstwą sosu piri-piri i położyć na młodym szpinaku.
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz