Chłodnik pomidorowy
16/07/2013 - 13:45
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
woda mineralna niegazowana - 0,75 litrakoncentrat pomidorowy Tarsmak - 1 słoiczekogórek - 1 papryka świeża czerwona - 1 papryka świeża żółta - 1 białe wino - 100 mlząbki czosnku - 3 zioła prowansalskie sól, pieprz, cukier do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.
Przepis autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz