Chłodnik pomidorowy

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

woda mineralna niegazowana - 0,75 litrakoncentrat pomidorowy Tarsmak - 1 słoiczekogórek - 1 papryka świeża czerwona  - 1 papryka świeża żółta  - 1 białe wino - 100 mlząbki czosnku  - 3 zioła prowansalskie sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie: 

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

 

 

Przepis autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera