Ice Tea Cytrynowa z rumem
04/08/2011 - 10:07
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 saszetka herbaty czarnej POSTI z dodat200 ml wrzącej wody1 łyżeczka cukru trzcinowego1 łyżeczka rumuPlasterek cytryny (przed dodaniem należyCukier do dekoracji szklankiKostki lodu
Przygotowanie:
Zaparzyć herbatę przez około 5-7 minut, posłodzić, ostudzić i schłodzić w lodówce. W międzyczasie brzeg szklanki przetrzeć sokiem z cytryny i zamoczyć w cukrze rozsypanym na płaskiej powierzchni. Po wyjęciu schłodzonego naparu, dodać rum i wymieszać. Całość przelać do udekorowanej szklanki, dodać plasterek cytryny i kostki lodu.
Czas przygotowania:
10 minutLiczba porcji:
1- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz