Grillowane gruszki z sosem serowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Dojrzałe gruszki - 4 sztuki
Miód - 3 łyżki
Masło - 2 łyżeczki
Sok z jednej pomarańczy - 1 sztuka
Rum - 50 ml
Sos serowy marki Tarsmak - 1 sztuka

Przygotowanie: 

 Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.   Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera