Grillowane gruszki z sosem serowym
20/05/2014 - 15:05
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Dojrzałe gruszki - 4 sztuki
Miód - 3 łyżki
Masło - 2 łyżeczki
Sok z jednej pomarańczy - 1 sztuka
Rum - 50 ml
Sos serowy marki Tarsmak - 1 sztuka
Przygotowanie:
Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak. Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz