Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze
30/11/2012 - 11:32
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron nitki - 250 gszpinak - 250 gpieczarki - 200 gczosnku - 2 ząbkisól i pieprz - 1 szczyptaoliwa z oliwek - 1 łyżkajogurt naturalny - 1 szklanka
Przygotowanie:
Krok 1
Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz