Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron nitki  - 250 gszpinak  - 250 gpieczarki  - 200 gczosnku - 2 ząbkisól i pieprz - 1 szczyptaoliwa z oliwek - 1 łyżkajogurt naturalny - 1 szklanka

Przygotowanie: 

Krok 1

Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.

Krok 2

Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.

Krok 3

Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera