Chrupiące rogaliki z żółtym serem
18/06/2013 - 14:01
kuchnia francuska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ciasto francuskie - 3 arkuszestarty ser Gouda MSM Mońki - 10 łyżekjajko - 1
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego. Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta.
Wskazówka:
Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę. Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz