Futbolowe tosty
Chleb tostowy Dan Cake - 8 kromekpomidorki koktajlowe - kilka sztukzielony ogórek - 1 sztukażółty ser - 150 gramówszynka - 150 gramówsałata lodowa lub pekińska - kilka liścipapryka czerwona - 1 sztukabiałe cebulki koktajlowe - 1 słoiczekczarne oliwki - 1 słoiczekpietruszka - 1 sztuka
Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka.
Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki).
Przypiecz chleb tostowy.
Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami.
Pokrój kanapki na 4 trójkąty.
Na każdej kanapeczce połóż pomidora (dla ułatwienia możesz użyć wykałaczki).
Ułóż kanapeczki na „murawie” zrobionej z pietruszki lub sałaty.
Na środku, najlepiej w okrągłym naczyniu połóż biało-czarne cebulki koktajlowe.
Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz