Jajka nadziewane szynką
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jajka - 4 szt.
szynka - 10 dag
śmietana - 2 łyżki
musztarda - 3 łyżki
ser tylżycki - 2 dag
sól, pieprz
majonez
sałata do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody i wystudzić, obrać ze skorupki, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtko. Szynkę z żółtkami i serem tylżyckim zemleć. Dodać do masy śmietanę, pieprz i sól do smaku. Dokładnie utrzeć. Masę nakładać do połówek białek i formować drugą połówkę jajka (tak aby miały kształt całego jajka).
Jajka układać na udekorowanym sałatą półmisku, polać majonezem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz