Kwadraciki z ciasta francuskiego z żółty
14/01/2014 - 09:08
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki20 plasterków mini salamipomidorki koktajlowe (według uznania)1 czerwona cebulkaorzeszki piniowesól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na 10 równych kwadracików, rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Na każdym z kawałków kładziemy plasterek żółtego sera i po 2 lub 3 plasterki mini salami. Układamy także przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w krążki cebulkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy orzeszkami piniowymi. Kwadraciki wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i pieczemy aż się zarumienią.
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz