Makaron w sosie czosnkowym
09/03/2008 - 09:33
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
makaron - 1 paczkaserek topiony śmietankowy - 1 sztukaśmietana - 2 200 mlszynka - 15-20 dkgpieczarki - 3 sztukioregano - szczyptaoliwa do smażenia
Przygotowanie:
na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno pokrojo czosnek,
podsmażyć chwilę (nie na ciemno) na niewielkim ogniu
dodać pokrojoną w paski czy większą kostkę szynkę,
wymieszać
dodać serek topiony
mieszać aż się rozpuści
dodać śmietanę
mieszać aż wszystko się połączy
doprawić oregano
wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem (kształt i ilość wg uznania)
ja gotuję całą paczkę rurek
jeść ciepłe
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz