Pasta z twarożkiem i warzywami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
twarożek – 25 dag
czerwona papryka – 1 szt.
cebula – 1 szt.
ogórek konserwowy – 1 średni
natka pietruszki – 3 gałązki
mleko – 5-6 łyżek
ewentualnie tabasco
Przygotowanie:
Paprykę umyć, wysuszyć, usunąć nasiona. Cebulę obrać. Ogórek konserwowy, cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę umyć, wysuszyć, posiekać. Twarożek utrzeć z mlekiem, dodać cebulę, paprykę, ogórek i natkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco, wymieszać.
Podawać z pieczywem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz