Pomidory faszerowane tuńczykiem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
pomidory – 4 szt.
tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
rzeżucha posiekana - 2 łyżki
sok z 1/2 cytryny
chrzan utarty - 1 łyżeczka
gęsta śmietana - 1 łyżka
sól i biały pieprz
Przygotowanie:
Pomidory umyć, wysuszyć, ściąć wierzchy od strony ogonka, wyjąć łyżeczką miąższ, posiekać. Tuńczyka osaczyć, rozdrobnić widelcem. Dodać chrzan, posiekany miąż, śmietanę i rzeżuchę. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Przygotowaną masę nałożyć do wydrążonych pomidorów. Podawać od razu po przygotowaniu.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz