Pomidory nadziewane kuskusem i sosem ser
pomidory - 6 sztukkuskus gotowy-zaparzony - 250 gramser fera - 100 gramjajka na twardo - 3 sztukipomidory suszone z oliwy - 2 sztukioliwa z suszonych pomidorów - 3 łyżkisos serowy Tarsmak - 1 sztukagałązki świeże bazylii - 3 sztukipieprz czarny - 1 szczypta
- 6 pomidorów
- 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
- 100 g sera feta
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 pomidory suszone z oliwy
- 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- sos serowy marki Tarsmak
- 3-4 gałązki świeżej bazylii
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wykonanie:
Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz