Tosty a`la Innsbruck
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
chleb tostowy
baleron lub bekon
ser topiony cheddar
masło
pomidory
papryka mielona
natka pietruszki
sól
Przygotowanie:
Baleron pokroić cienko w plasterki. Serek wyjąć z opakowania i przekroić poziomo na trzy plasterki. Kromki chleba posmarować masłem, na każdej położyć plasterek wędliny i po dwa plasterki sera. Tosty posypać mieloną papryką i włożyć do rozgrzanego piekarnika lub umieścić na grillu. Zapiekać przez ok. 5 min, aż ser się stopi, a pieczywo lekko zrumieni.
Natkę pietruszki umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić na plasterki, ułożyć na upieczonych tostach, posypać posiekaną natką, lekko posolić.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz