Wielkanocne kanapki
16/04/2014 - 10:30
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jajka - 4 sztukipieczywo tostowe - 6 kromekrzodkiewka - 1 sztukaogórek - 1 sztukasos chrzanowy Tarsmak - 2 łyżkiulubione kiełki - 1 garść
Przygotowanie:
- jajka 4 sztuki
- pieczywo tostowe
- rzodkiewka
- ogórek
- sos chrzanowy Tarsmak 2 łyżki
- ulubione kiełki
Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać sos chrzanowy Tarsmak i dokładnie wymieszać. Na pieczywo tostowe podpieczone w tosterze lub na suchej patelni wyłożyć pastę jajeczną, a na pastę plasterki ogórka, rzodkiewki i ulubione kiełki.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
10 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz