Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
31/01/2018 - 16:36
kuchnia fusion
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 2 awokado
- 150 g filetu z tuńczyka
- 300 g sera Aldamer MSM Mońki
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 jajko
- 100 ml słodkiej śmietany 18%
- 1 łyżka mąki pszennej
- 3 ząbki czosnku
- sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.
Metoda przygotowania:
pieczenieCzas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz